Realer ist nur der echte Einsatz!

• Atemschutzausbildung

• Evakuierungslagen
  • Geiselnahme
  • Schutz- und Suchtraining für Hundeführer
  • Einsatzlage mit offenem Gewässer (Taucher, etc.)
  • Einsatzmöglichkeiten für
    – Hundertschaften, berittener Polizei, Sturmfahrzeugen, Wasserwerfern

• Orientierung, Observierung und Sondierung im urbanen Gelände
  • Aufklärungseinsätze
  • Spezielle Rettung aus Höhen und Tiefen (SRHT)
  • SAR bei Großschadenslagen
  • Improvised Explosive Device (IED) Training
  • Taktische Einsatzlagen, Evakuierungslagen
  • Terroristische Bedrohungslagen
  • Großschadenlagen (zivil-militärische Zusammenarbeit)
  • Einsatzlage mit offenem Gewässer (Taucher, etc.)
  • Einsatzmöglichkeiten für die Interaktion mit polizeilichen Einheiten
  • Manöver im Rahmen des grenzüberschreitenden, militärischen Kooperationsverbandes D/NL

• Trümmergelände
  • Personensuche
  • MANV-Lagen
  • ABC-Schadenlagen
  • DEKON-Einsätze
  • Gebäudeabstützung
  • Ortung und Bergung
  • Rettung aus Höhen und Tiefen
  • Großschadenlagen
  • Technische Hilfeleistung
  • Brandgefahren
  • zivil-militärische Zusammenarbeit bei Großschadenlagen
  • Großübungen bis 600 Einsatzkräfte

auf der Training Base Weeze

• Auf über 60ha bieten wir Ihnen taktische Trainings für Feuerwehr, Polizei, Katastrophenschutz und Militär.
  • Bei rund 130 maßgeschneiderten Übungsszenarien bleibt kaum ein Wunsch offen.
  • Trainings und Szenarien werden nach Kundenwunsch konfiguriert.
  • Internationales Trainerteam aus Einsatz- und Führungskräften von Feuerwehr, Polizei, Katastrophenschutz und Militär.
  • Umfangreicher Fuhrpark, eigene Atemschutzwerkstatt und qualitativ hochwertige Leihausrüstung.
  • Gute Verkehrsanbindung an Flughäfen (Weeze, Düsseldorf) und Autobahnen (A57, A3).
  • Zahllose Möglichkeiten zur Freizeitgestaltung am Niederrhein, in den nahen Niederlanden oder dem Ruhrgebiet
  • Offiziers Club lädt zum Entspannen und Erfahrungsaustausch nach einem fordernden Trainingstag ein.
  • Unterbringungsmöglichkeiten von bis zu 600 Einsatzkräften

Meinungen

Das sagen unsere Trainingsteilnehmer

For us, Training Base Weeze offers excellent conditions for realistic training scenarios. It is unique that large units get the chance to train without “disturbing“ the general public. But also the infrastructure for seminars such as the respiratory protection workshop and the social areas are excellent. During our trainings, we were always accompanied by competent scenario actors and security staff, which was also outstanding.
Michael Görtzen, Training manager, Fire brigade city of Duisburg, Germany
TBW’s training ground is perfect for trainings, tests and other scenarios for civil protection operations. In addition, the territory is suitable for working with rescue dogs, especially for trainings and tests concerning the rubble search and area search. Training Base Weeze thus perfectly meets our requirements.
Lars Rottenburger, Speaker medical services in civil protection, German Red Cross
Training Base Weeze meets customer requirements and the training is always well prepared. The staff is very competent and the general service is very good.
Theo Boterman, Training manager, Fire brigade North and East Gelderland, Netherlands
My compliments: I think the accommodation was very good: excellent rooms, good restaurant, good venue, nicely close to everything as far as the exercise was concerned. Thank you for arranging the transport from/to the train station, it worked fine.
Eric van der Horst, Head of Injects, Exercises EUCPM
Thank you for inviting our team over. We had a great experience with the journey and the stay. The rooms were very clean and nice. The food was very delicious and we appreciated the endless tea and coffee. We enjoyed the overall experience and were made to feel extremely welcome. Everyone was accommodating and concerned about our needs. We look forward to working with everyone again and the venue was superb!
Ruben Carrill, victim actor, Magnum Services
All the support that has been given by Training Base Weeze before, during and after the exercises was great. Hotel accommodations and food was excellent. I enjoyed the great cooperation, professionalism and flexibility of the Training Base Weeze staff.
J. (Sjaak) Seen MCDm, Multidisciplinary Operational Team Leader UNDAC/USAR NL
The travel worked fine, flying to Weeze made it a fairly painless trip. The rooms were fine, warm and plenty of hot water, food was generally good and the supply of water, coffee and tea was great. Having WiFi in the rooms and across the offices was excellent, really needed for the exercise. Many thanks to you and others in the team, overall it was a positive, interesting and valuable experience and I enjoyed the interaction with the participants and fellow team members immensely.
Mr. David Dickson, Director, Civilience Ltd.
At Training Base Weeze we have countless possibilities to train emergency situations under realistic conditions.
Leo Mulder, Chief Instructor, National Police Netherlands
Back to basic” is part of our training system. At Training Base Weeze we can practice this situation in a realistic scenario. Thus, we can optimally perform our leadership training.
Henk Groener, Instructor Trainee Programm, Royal Boskalis Westminster Netherlands
In the Netherlands there is no comparable training center for our training module “operation in urban territories”. At Training Base Weeze we can perform our training according to our needs. Furthermore the training is very close to reality.
Jan van der Werf, Royal Airmobile Brigade Netherlands
The best thing about the Training Base in Weeze is the variety of scenarios. It prepares participants for real emergency situations. Also, the possibilities for relaxing after the training are very good.
Theo van der Linden, Head of ERT, Prysmian Group

Wir sind korporatives Mitglied bei